Презентации/Presentations

8 октомври 2022 г. - Зала 200 

 

10:00 - 10:55 - Hypoport Sofia

ТемаREST API Meta с .NET и React

Лектори: Костадин Маринов и Георги Шавов

Анотация:

С цел бързодействие и добро потребителско изживяване (UX), съвременните софтуерни продукти се стремят да изнесат максимална част от процесите при клиентите.

В резултат възниква техническото предизвикателство да се синхронизират бизнес правила и анотации на данните между сървърните и клиентските приложения.

В презентацията, компанията ще Ви представи собствен мултиплатформен протокол на основата на web API,

който описва два вида анотации на данните - статични (за типове) и динамични (за конкретни стойности), както и валидация при съхранението на данни.

 

11:00 - 11:55 - VMWare Bulgaria

Тема: Hands on the keyboard, Head in the Cloud

Лектор: Ивелин Николаев

Анотация:

Презентацията е за всички студенти, които търсят своя старт в софтуерната индустрия и биха искали да разберат повече за начина на работа и културата в международен софтуерен гигант като VMware. Ще научат повече за най-новите тенденции в индустрията, кои езици и технологии са най-популярни в момента. Ще разберат повече за VMware Bulgaria и какви са възможностите за развитие в компанията.

 

12:00 - 12:55 - Transmetrics

Тема: Математиката, технологиите и изкуствения интелект с кауза

Лектори: Таня Христова, Станислав Стоянов и Ивана Ганева

 

13:00 - 13:55 - Robert Bosch

Тема: Започни своето пътешествие във вълнуващия свят на автомобилните софтуерни технологии с Bosch ECS Career Camp

Лектори: Ирен Караджова

Анотация: 

Ако сте запалени по автомобилите и търсите възможност за успешна кариера в разработването и тестването на софтуер за автомобилната индустрия, не пропускайте възможността да се присъедините към Bosch ECS Career Camp.

Програмата за обучение студенти и млади софтуерни специалисти, организирана от Bosch Engineering Center Sofia, дава възможност за бързо натрупване на знания и умения за работа с продукти като системи за автономно шофиране, инструментални клъстъри, интелигентни дисплеи, централни компютри за автомобили, електрически велосипеди, камери и computer vision, системи за автоматизирано паркиране и други.

Под опитното ръководство на лектори с дългогодишен практически опит и експертиза в областта, ще придобиете задълбочени знания и умения за бъдещата си работа като специалисти в сферата на най-съвременните софтуерни технологии, които ще оформят бъдещето на мобилността.

 

14:00 - 14:55 - Chaos Software

Тема: Ray Tracing - зад кулисите на фотореалистичната графика

Лектор: Владислав Вълчев

 

15:00 - 15:55 - EnduroSat

Тема: Да правиш Космос в България

Лектори:  Райчо Райчев и Любомир Тошев

Анотация:
Защо вярваме, че Космосът трябва да бъде основно човешко право и какво означава това? Как в България допринасяме това да е възможно като проектираме, създаваме и оперираме наносателитни системи от най-висок клас? Какво е необходимо, за да се вдъхнови и изгради новото поколение космически инженери, които да бъдат част от тази мисия? На презентацията ще опитаме да отговорим на тези и други въпроси, които си задаваме и над които работим в ЕндуроСат.

 

16:00 - 16:55 - Bosh io

Тема: #WorkLikeABosch: как да започнем кариера в IT сферата?

Лектори: Атанас Атанасов и Огнян Барух

Анотация: 

#WorkLikeABosch: как да започнем кариера в IT сферата?    

- Как да започнем работа в IT и какво трябва да знаем?

- Какво можем да очакваме?

- Как да се ускорим развитието си като специалисти?

 

17:00 - 17:55 - A1

Тема: Софтуерен бизнес анализ

Лектор: Методи Младенов

Анотация: 

Независимо дали сме нов в сферата на бизнес анализа или имате опит участвайки в проекти за доставка на софтуерни решения, е важно да имате основата за един по - формален подход за управление на изискванията . Курсът " Софтуерен бизнес анализ" цели да gаgе npaктически опит в задачите свързани с идентифициране на заинтересовани страни в проект, събиране и анализ, документиране, приоритизиране, валидиране комуникиране и контрол на изискванията.
 

18:00 - 18:55 - Digital lights

Тема: Next-Gen Mobility

Лектори: Димитър Димитров