Презентации/Presentations

9 юни 2022 г.

10:00 - 11:00 - Uber Engineering Sofia - Тема: Как създаваме асинхронни Uber системи с Кафка. Какво прави Uber и как можеш да стартираш успешна кариера при нас. Лектори: Теодора Банчева, Софтуерен инженер, и Диан Тодоров, Старши софтуерен инженер. 

Meeting ID: 976 3238 4224

Password: 537243 

Анотация:

В първата част от презентацията ще разкажем за това как работи Кафка и какви приложения намира в Убер. Кафка е мощен инструмент, който позволява обработката на милярди съобщения по асинхронен и дистрибутиран начин и е изключително важен за компании глобални копмании работещи с огромен обем данни. Във втората част на презентацията, ще разкажем малко повече а компанията ни - какво правим на глобално ниво и в България и как можеш да се присъединиш към развитието на най-голямата платформа за мобилност в света. 

11:00 - 12:00 - Astea Solutions - Тема:  “Има ли все пак разбирателство между Devs & QAs?”. Презентатори: Маргарита Змийчарова (QA) и Боян Вушков (Dev).

Анотация:

Ще разкажем как се случват работният процес и комуникацията в cross-functional екипи при нас.

12:00 - 13:00 - Nemetschek Bulgaria - Тема: “Cliché driven developer”. Презентатори – Васил Наков и Морети Георгиев

Анотация

Клишета за програмисти е темата на онлайн презентацията, която Васил Наков и Морети Георгиев от Немечек България ще изнесат по време на Форума на кариерното развитие.

Тяхната цел е да представят най-честите заблуди относно работата на девелопърите, да обсъдят необходимостта от постоянно обучение и натрупване на нови знания, да обърнат внимание на някои митове за ежедневието на програмиста и да са максимално полезни за всички студенти, които са се насочили към тази професия.

Включете се на онлайн презентация относно клишетата за програмисти на 9 юни 2022 г.

А ако искате да разберете повече за прекрасните кариерни възможности, които предлагат нашите приятели от Nemetschek Bulgaria посетете https://careers.nemetschek.bg/internship.

13:00 - 14:00 - Move Digital Sofia - Тема: Дигитализиране на инвестиционното банкиране чрез AI и създаване на модерни инструменти. Презентатор: Панайот Панайотов, Python Developer, Move Digital;

Анотация:

Презентацията е подходяща за всички студенти, които имат познания по програмиране и разработка на софтуер и базови разбирания за AI, ML и NLP. Всички присъстващи ще имат възможност да научат повече за инструментите, които Move Digital разработва, технологиите, които се използват за предоставяне на висококачествени и модерни продукти на клиентите на компанията. Студентите ще имат възможност да научат повече за Move Digital от първо лице, какви възможности за професионална реализация компанията предлага и как младши професионалистите биват подкрепяни при старта на своя професионален път.

14:00 - 15:00 - Digital Lights - Тема: Developing Next-Generation Mobility and Software Defined Vehicle. Водещ: Димитър Димитров

15:00 - 16:00 - Институт по механика - БАН, секция "Биомеханика" - Тема: Моделиране реологичните свойства на кръвта и изследване на кръвния ток в модели на сърдечно-съдовата системаЛектор: проф. д-р Н. Антонова

16:00 - 17:00 - Bulwork - Тема: Предизвикателства пред младите специалисти при навлизане в ИТ сферата, Водещ: Снежана Райкинска